Een badcape is handig voor op vakantie

Als je op vakantie gaat met jonge kinderen is inpakken niet altijd gemakkelijk. Het liefst wil je de hele garderobe meenemen, want je weet maar nooit welk weer het wordt: rompertje met lange mouwen of rompertje zonder mouwen, korte mouwen of truien, kinderlegging of toch een baby maillot. Je wilt niet dat je kleine het koud heeft en ook niet te warm. De gouden tip: laagjes, laagjes, laagjes. Een rompertje zonder mouwen, een shirt eroverheen, een longsleeve erover en dan nog een vest. Zo is het altijd makkelijk om een laagje uit te doen of juist weer aan als er een windje op komt zetten. En zo hoef je dus ook niet veel mee te nemen. Handig voor als je met een kleine auto op vakantie gaat of als je gaat vliegen.

Baby top 3

Vaak gaat er veel mee op vakantie, maar deze top 3 mag je echt niet vergeten mee te nemen. 1) Bepanthen. Voor rode billen kan sudocrème ook, maar voor een schaafwondje of een smetplekje is bepanthen onzichtbaar en laat het ook geen vlekken achter op kleren. 2) Een grote(!) badcape (of badjasje als je kind al kan lopen). Zo vatten ze geen kou als ze onder de douche vandaan komen. Niets is zo vervelend als je kind ziek wordt op vakantie. Vergeet ook geen slippers tegen het uitglijden 3) Een stapel hydrofiele doeken. Makkelijk om je kind mee af te drogen, zacht voor het huidje. Maar eigenlijk is het een multifunctionele doek. Voor onder het hoofdje tijdens het slapen in een kinderbedje (lekker met eigen geur van thuis). Als afscherming voor als je kind in de kinderwagen in slaap valt. Openbare verschoonplekken zijn vaak niet erg schoon, gebruik de hydrofiele doek als tussenlaagje, wel zo fris. En zo zijn er nog veel meer doeleinden.

In het vliegtuig

Wie met een baby of dreumes gaat vliegen zal goed moeten plannen wat er in de handbagage moet komen en wat niet. Je wilt niet onnodig sjouwen met spullen die je uiteindelijk toch niet gebruikt. En de ruimte heb je in het vliegtuig vaak niet. Ook hier mag je de hydrofiele doek niet vergeten. Ze vouwen lekker klein op en zijn multifunctioneel. Verder kan het in het vliegtuig wel eens koud zijn door de airco of juist niet omdat hij uit staat. Het is dan fijn om je kleine in te pakken in een lekkere warme doek en van katoen omdat dit goed ademt en je kind niet oververhit kan raken (als het bijvoorbeeld in slaap is gevallen en je dus geen kleren uit kan trekken). De badstof badcapes zijn hiervoor ideaal. Let ook goed op de maat van de badcape, want sommige zijn al te klein als je kind 1 maand is. Er zijn online genoeg grote en mooie badcapes te vinden, gewoon even Googlen.

Comments are closed.