Ik heb een gevoelige huid. Welke kleding moet ik dragen?

Dagelijks krijgt je huid het een en ander te verduren: je gaat door weer en wind, je huid komt in aanraking met cosmetica en andere verzorgingsproducten en kleding kan tegen je huid schuren. Daarnaast kan je al last hebben van huidaandoeningen als eczeem en rosacea. Dit resulteert in rode vlekken, jeuk en pijnlijke plekken. Dit is niets om je voor te schamen, heel veel mensen hebben hier last van. Maar hoe kan je zorgen dat je toch wat minder last krijgt van deze ongemakken? Zorg voor kleding zonder synthetische stoffen en gebruik het juiste wasmiddel.

Kleding van natuurlijke materialen

Wanneer je dagelijks kleding draagt waardoor je huid alleen maar meer gaat irriteren, kom je helemaal niet van de rode vlekken af. Let daarom tijdens het shoppen goed op de labels in de kleding. Je huid reageert sterk op kleding van synthetische stoffen en vezels (veel mensen gaan hierdoor ook overmatig zweten). Daarnaast zit er vaak formaldehyde in shirts of andere kledingstukking met een opdruk. Geef je huid rust en zoek in plaats daarvan naar kleding van biologisch katoen of bamboe katoen. Bij veel winkels is dit volop (online) verkrijgbaar. Kies in dit geval ook voor kleding die niet al te strak om je huid zit, zodat je huid wat meer kan ‘ademen’ en minder sprake is van wrijving.

Lingerie speciaal voor de gevoelige huid

Kan jij na een werkdag niet wachten om je bh uit te trekken omdat je de hele dag last hebt van tergende jeuk? Dan moet dit absoluut anders. Er zijn tegenwoordig bh’s verkrijgbaar die bestaan uit katoen, of een hoog gehalte katoen. Deze bh’s bieden verder de ondersteuning zoals deze moet zijn. In dit geval is er ook rekening gehouden met een hoger achterpand aan de achterkant en zijkant. Door de vermindering van knelpunten hoeft je huid minder te dragen. Urenlang zoeken naar deze bh’s is niet nodig, lingerie bestellen op internet gaat veel sneller.

Kledingstukken wassen

Kleding moet natuurlijk ook gewassen worden. Wasmiddel en wasverzachter kunnen ook chemische stoffen (zoals kleurstoffen en bleekmiddel) bevatten waar je huid heftig op reageert. In sommige gevallen resulteert dit zelfs in behoorlijk geïrriteerde ogen en algehele malaise. In dit geval is het dus verstandig om te kiezen voor wasmiddel en wasverzachter op natuurlijke basis. Deze kan je tegenwoordig gewoon vinden in de supermarkt tussen de andere wasproducten.

Comments are closed.