Het verzorgen van een stropdas

Wanneer je een aantal stropdassen op het internet of in de winkel hebt gekocht, zul je deze ook goed moeten opbergen en goed moeten verzorgen. Doe je dat niet, dan kun je binnen korte tijd weer nieuwe stropdassen moeten kopen, omdat de kwaliteit sterk achteruit is gegaan. Het voorkomen van problemen met je stropdas is dan ook maar wat je het beste kunt doen.

Wat kun je doen om je stropdas in ‘goede conditie’ te houden?

Er zijn een aantal voor de hand liggende tips die je in de praktijk kunt brengen. Het is belangrijk om tijdens het eten je stropdas regelmatig af te doen. Dit stap wat netter dan wanneer je hem over je schouders gooit. Je moet je stropdas daarna wel opnieuw knopen, maar een stropdas in een bord soep is natuurlijk allesbehalve leuk. Als je dan een zakelijk meeting ergens hebt, is dat helemaal een blunder. Wanneer de stropdas per ongeluk wel vuil is geworden, is het niet per se nodig om je stropdas weg te doen. Kijk of de stropdas van zijde of polyester is gemaakt.

Je kunt een stropdas op diverse manieren schoonmaken. Als je wilt voorkomen dat je moeite zult krijgen met het reinigen van een stropdas, kun je het best een stropdas van polyester kopen. Deze stropdassen zijn het eenvoudigste schoon te krijgen. Meestal is warm water afdoende. Zorg er wel voor dat je geen bleekmiddel of iets dergelijks gebruikt. Een beetje wasmiddel kun je ook gebruiken om je stropdas schoon te krijgen.

Bij een stropdas van zijde moet je wel rekening houden met een reinigmethode. Dan is het gebruikelijk om je stropdas te stomen of chemisch te reinigen. Wanneer je de stropdas met water wilt gaan schoonmaken, zul je zeker niet het gewenste effect krijgen.

Comments are closed.