De juiste kleding voor de bruidegom

Er wordt vaak gezegd dat trouwen de mooiste dag van je leven is. Op deze mooiste dag van je leven wil je dan natuurlijk ook goed voor de dag komen. In dit artikel geven we de mannen daarom een aantal tips over hun trouwpak. Deze tips worden mogelijk gemaakt door Suits and ties.

Waar moet je aan denken bij het aanschaffen van een trouwpak

Allereerst is het belangrijk dat je een pak koopt dat specifiek bij jouw wensen past. Daarnaast is het not done om met een te lange broek en een te grote colbert aan te komen op je trouwdag. De eerste tip is dan ook om een pak op maat te kopen. Op deze manier sluit je pak perfect aan bij jouw lichaam en word je ook nog eens goed begeleid bij al je specifieke wensen en eisen.
Voordat je een trouwpak op maat laat maken is het natuurlijk belangrijk dat je al enigszins weet welk soort pak je wilt hebben.

 

Welke soorten pakken bestaan er?

Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder een aantal pakken voor je op een rijtje gezet. We hebben zo goed mogelijk omschreven wat de kenmerken van het specifieke soort pak zijn, zodat jij weet welke soort pak het best bij jou past.

 

De smoking

De smoking is bekend van zijn James bond achtige look. Het betreft een tweedelig zwart pak met een vlinderdas en een wit overhemd.”

 

Het rokkostuum

“Het rokkostuum is een van de meest chique pakken die er bestaan. Dit pak wordt dan ook meestal gedragen op ceremonies. Het pak kenmerkt zich door de lange colbert met scherpe punten. Ook dit pak draag je met een wit overhemd. Bij dit pak draag je echter ook een witte gilet, een witte vlinderdas en een zwarte broek.”

 

Het kostuum

“Het gewone kostuum wordt het meest gedragen op trouwerijen. Deze is ook het meest bekend. Het betreft een pantalon, een overhemd en een jasje. Deze draag je met nette schoenen, een nette riem en een stropdas. “

 

Het jacquet

“Een pak voor echte heren. Dit pak kenmerkt zich door de gestreepte broek, lange zwarte jas met diepe hals en een hoed. Verder draag je een gilet met een wit overhemd. Als accessoir zou je bijvoorbeeld een mooie wandelstok bij je kunnen dragen.”

 

Comments are closed.