De vertegenwoordiger van de American cool style

Tommy Hilfiger is een kledingmerk dat bekend is om de American cool style. Waarschijnlijk kun je dit zelf prima vertalen, maar zoals elk gerenommeerd kledingmerk heeft ook Tommy Hilfiger een bepaald credo om aan te duiden waar ze voor staan. In dit geval gaat het om de American cool style. Het is dus Amerikaans, niet al te serieus en enigszins voor de hogere klasse. Het merk maakt kleding voor mannen, vrouwen en kinderen en het merk heeft allerlei ondermerken die zich allemaal richten op een ander soort kleding.

Tommy Hilfiger polo

Één van de kledingstukken die Tommy Hilfiger produceert is de Tommy Hilfiger polo. Deze polo wordt gekenmerkt door een kraagje wat omgeslagen kan worden, korte mouwen en een aantal knoopjes onder de nek. De polo wordt verkocht voor mannen, vrouwen en kinderen. De polo is daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende motieven. Tommy Hilfiger heeft verschillende verkooppunten over de hele wereld maar is ook online te koop. Naast deze polo’s heeft Tommy Hilfiger een aantal lijnen die voor verschillende gelegenheden zijn.

Het bedrijf Tommy Hilfiger

Het kledingmerk is opgezet door Tommy Hilfiger en hij ontwerpt de meeste kleding voor het bedrijf. Inmiddels is het bedrijf zo groot dat er veel mensen in dienst zijn bij Tommy Hilfiger. In ongeveer 90 landen zijn fabrieken en winkels van Tommy Hilfiger. In 2014 is er een winst van 6.7 miljard dollar gedraaid. Bij de CFDA Fashion Awards in 2012 is Tommy Hilfiger geloond met een Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award. Door de jaren heen zijn er meer van dit soort awards richting Tommy Hilfiger gegaan. Daarmee heeft Tommy Hilfiger van een simpele droom om mode te ontwerpen een succesvol draaiend bedrijf gemaakt wat waarschijnlijk nog een flink aantal jaren tot de belangrijkste mode zal horen.

Comments are closed.