Waarom kiezen voor een dienst zoals AfterPay?

Wanneer je vaak online spullen besteld, dan heb je vast weleens gehoord van AfterPay. Dit houdt in dat je pas nadat je de bestelling hebt ontvangen, hiervoor betaald. Steeds meer mensen maken gebruik van deze betaalmogelijkheid. Maar waarom is AfterPay zo handig?

Direct betalen

Stel: je bestelt iets en je betaald hier direct voor. Je krijgt je bestelling thuisbezorgd, maar zodra je het pakketje openmaakt zie je meteen dat het product niet aan je verwachtingen voldoet. In zo’n geval stuur je het pakketje terug, en vul je bijvoorbeeld een retourformulier in. Het bedrag dat je dan eerder al hebt betaald voor het product, wordt weer terug op je rekening gestort.

Niet lang wachten

Dit klinkt best gemakkelijk toch? Het nadeel is echter dat het best wel lang kan duren voordat het geld weer is teruggestort op je rekening. Het staat niet meteen de volgende dag weer op je rekening. Soms moet je hier 2 weken op wachten. Voor mensen die geen zin hebben om 2 weken te wachten op hun geld, biedt AfterPay een uitkomst. Je hebt immers niks betaald, en dus hoef je ook niet te wachten op je geld.

Krap bij kas

Voor mensen die eventjes krap bij kas zitten biedt AfterPay ook een uitkomst. Als je op het moment dat je de bestelling doet, niet genoeg geld op je rekening hebt, kun je ook niet direct betalen. In zo’n geval is het fijn als je pas achteraf hoeft te betalen. Het duurt namelijk wel een paar dagen voordat de bestelling bij je is thuisbezorgd, en vaak hoef je ook niet meteen hierna te betalen.

Comments are closed.